Radarska detekcija prepreka

Radarski sustav otkrivanja prepreka proizvođača Preco Electronics namijenjen je vozačima teretnih, komunalnih, putničkih vozila i upravljačima na radnim strojevima (viličari, bageri...). Po ADAC testovima ovaj sustav je najbolji sustav aktivnog detektiranja prepreka s bočne i stražnje strane vozila. Radarski sustav vizualno i zvučno upozorava vozača na prepreku u nevidljivoj zoni (pješak, biciklist, drugo vozilo, bilo koja pokretna i nepokretna prepreka). Ulaganjem u ovaj sustav doprinosi se sigurnosti nezaštićenih sudionika u prometu (pješaci, biciklisti), smanjuje se broj nesreća i samim time dugoročno profitira jer nema gubitaka koji nastaju u slučaju prometne nesreće (kašnjenje s isporukom, popravci vozila, stres vozača...) 
Od 2022.g. sustavi za aktivno prepoznavanje prepreka biti će obavezni na području EU
Naš tim stručnjaka osigurava vam stručnu montažu, podešavanje sustava i podršku.
Koliko je nužno ugraditi ovaj sustav najbolje govore statistke po kojima je npr. u komunalnoj djelatnosti ugradnjom ovog sustava broj nesreća smanjen za 85%!
Garancija na sustav je 5 godina.

Bočno detektiranje prepreka - Side Defender

Sustav aktivnog bočnog detektiranja prepreka upozorava vozače da se približavaju (ili im se približava) objekt koji im nije u vidnom polju.  Pri gradskoj vožnji upozorava na bicikliste, motoriste, pješake. Inteligentni sustav detektiranja pri višim brzinama razlikuje pokretne i nepokretne objekte (npr. neće upozoravati na stupove, ali hoće na pješake koji su u zoni detekcije). Na otvorenim cestama i autocestama upozorava na nesigurno prestrojavanje.

Radarsko detektiranje prepreka za autobuse

U putničkom prijevozu, pogotovo gradskom, vozači autobusa svakodnevno se zbog gužvi i uskih prometnica susreću s rizičnim situacijama. Uz radarski sustav "Sentry" i "Side Defender" vozač će biti zvučno i vizualno upozoren na osobe/objekte koji se nalaze u nevidljivoj zoni vozila. 

VideoLink - nadogradnja postojećih sustava

Pretvorite svoj postojeći sustav pasivne sigurnosne kontrole u aktivni sigurnosni sustav.
PreView VideoLink nudi inteligentnu tehnologiju za povezivanje postojećih sustava sa kontrolnim radararo. Dodavanje radarske tehnologije za otkrivanje osoba i objekata u nevidljivoj coni vozila na vaš sustav pruža beskompromisno sigurnosno rješenje.
Ova inteligentna tehnologija – VIDEOLINK, olakšava integraciju Preview patentiranog pulsirajućeg radarskog senzora s postojećim sustavom kamere za nadzor sistema, omogućuje operaterima da budu upozoreni i da vide svaku točku u nevidljivoj zoni.

Aktivni sigurnosni sustav sa video snimanjem i pregledom

Radar + kamera + zvučnik + GPS praćenje + pohrana podataka (crna kutija)!

Na stražnjoj strani vozila/stroja montiran sustav, monitor i kamera rade neprekidno.

Radarski senzor spojen je na stupanj prijenosa za vožnju u natrag, detekcija počinje kada je uključen stupanj prijenosa za vožnju unatrag i započinje prikaz na monitoru u kabini

Osim prikaza stanja u stvarnom vremenu, ako pregledavate snimanje s DVR-a možete vidjeti i događaj, pored toga imate i radarske informacije - prikaz detekcije ako je bila, na zaslonu u to vrijeme.

Svo vrijeme Black Box bilježi koordinate vozila i pojavljivanje prepreka u rizičnim radarskim zonama. Ova funkcionalnost vam omogućava uvid u vrijeme i precizno mjesto nastanka štetnog događaja.

Detektiranje prepreka pri vožnji u natrag

Radarski sustav detektiranja prepreka otkriva do 16 objekata u 5 podesivih zona detektiranja. Svjetlosni signal u kabini vozača upozorava na prepreku, a zvučni signal u kabini i izvan vozila upozorava ne samo vozača već i osobe koje se nalaze u opasnoj zoni blizu vozila. Radar ažurira podatke svakih 0,07 sekundi što je značajna razlika u odnosu na sustave kojima je potrebno i do 10 puta više vremena da detektiraju prepreku.